Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 17 Huhti 2018, 18:29

DSC_1094-1024x576.JPG
Viimeisiä hiihtoja Levin kerrassaan mahtavissa keleissä. Päivisin on vähä turhan lämmin mutta aamulla kun on liikkeellä niin kyllä kelpaa. Vaikka onkin kelit kohillaan niin jaloissa alkaa talvi painaa ja tänään tuntui että eiköhän se olisi aikalailla tässä. Mahtava lumitalvi oli, toivottavasti näitä saadaan lisää vielä :)
Ensi viikolla rullat alle :D

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 08 Huhti 2018, 11:12

Kuusamossa alkuviikosta muutaman päivän reissulla oli kaikenlaista keliä. Lumipyry, tuulista aurinkoa ja sumuista vesikeliä. Valtavaaralle pääsin hiihtelemään hyvässä auringonpaisteessa mutta tuuli huipulla oli kova. Kunto alkaa palautua nyt suunnilleen 1 kk siitä kun influenssa alkoi mutta hiihtokelit lumella käy väkisinkin vähiin. Viikon päästä vielä Leville, toiveissa olis että vielä suksille pääsisi ja sen reissun jälkeen saisikin jo heittää rullat alle :)
DSC_1064-1024x576.JPG

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 25 Maalis 2018, 11:45

Influenssasta jotenkin toipumassa. Hiihtämässä käyty vaihtelevalla tuntemuksella viitisen kertaa, pääasiassa tämän viikon aikana Oulun Auran majan ympäristöladuilla. Palautuminen kestää varmaan vielä viikkoja mutta onneksi ladulle on päässyt. Täytyy varoa vain jälkitauteja, aiankin influenssan b-versiossa jälkitaudit voi ilmeisesti pukata päälle vielä viikkoja influenssan jälkeen. Pääsiäisen jälkeen vielä reissua Kuusamoon ja siitä parin viikon päästä Leville. Levin reissun jälkeen luulisin että saapi pistää jo rullat alle. Mikäs sen hienompaa, ei mitään rospuuttokelejä vaan suoraan hiihtoladulta rullasuksille :)

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 11 Maalis 2018, 11:06

Lumikenkäily on jees :)

Talviharjoittelu katkesi tässä joksikin aikaa, ensin muutaman päivän ulkomaanreissu ja sen jälkeen iskikin influenssa ja kuumeessa tässä maataan neljättä päivää. Harmittaa kun ulkona olisi loistokelit hiihtoon ja ulkoiluun. Minkäs teet ja tämmöisen taudin jälkeen täytyy ottaa iisisti jonkin aikaa ettei tule jälkitauteja. Terveys ennen kaikkea ;)

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Tiuku » 03 Maalis 2018, 19:30

Tulipa testattua aivan mahtava talvilaji joka soveltuu hyvin mielestäni tukemaan myös hiihtoa nimittäin lumikenkäily. Vauhti ei päätä huimaa ainakaan aloittelevalla mutta sopivissa maisemissa mieli lepää ja koko kroppa työskentelee. Googlaamalla löytyi tietoa että on 60% tehokkaampaa kuin peruskävely ja siltä se kyllä tuntuikin. Tunnin aikana etenin kolme kilometriä haastavassa ympäristössä ja illalla tiesi tehneensä. Löytyi taas uusia käyttämättömiä lihaksia. Hiukan piti kikkailla että sai kengät jalkaan ja aluksi sai hyvät naurut kun vaaputti kengillä kävelemään mutta pian sai hommasta kiinni. Toki hyvänä apuna oli myös hyvä youtube opastus https://www.youtube.com/watch?v=iVD2DQSOWb8
Suosittelen kokeilemaan. Saa mukavaa vaihtelua talviharjoitteluun.

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 25 Helmi 2018, 21:16

Syötteen laduilla oli hyvät kelit. Tykkypuut näyttää aina upeilta :) Hiihto tuntui eilen autoreissun ja hiukan kovemman pakkasen ansiosta vähän patsastelulta mutta tänään oli lauhempaa ja irtos paremmin.
DSC_0971-800x450-400x225.JPG
DSC_0971-800x450-400x225.JPG (22.45 KiB) Katsottu 1042 kertaa

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 19 Helmi 2018, 21:50

Tiuku kirjoitti:
21 Tammi 2018, 07:43
Mun talviharjoittelu on ollut lähinnä ratsastusta ja kuntosalia :D Kuinkahan se palvelee rullahiihtoa :roll:
Ladullakin on käyty :)
No palvelee varmasti ! Monipuolinen treeni kehittää tasapuolisesti ja pitää mielenkin virkeänä mikä on ratkaisevan tärkeää kuntoilijalle :)

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 19 Helmi 2018, 21:45

Kalajoen ladut testattu napakassa n. -15 pakkasessa. Mutta olipas taas loistavat baanat, kyllä suomalaiset osaa latuja hoitaa kun vain on lunta :)
https://www.kalajoenjunkkarit.fi/

Kuvaakin löytyy https://www.instagram.com/rullahiihto.fi/

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 17 Helmi 2018, 10:28

Matti kirjoitti:
14 Marras 2017, 19:55
Tänä talvena kehittämiskohteena luisteluhiihdossa erityisesti suksen saaminen entistä pidempään liukuun, sekä tasatyönnön kehittäminen. Erityisesti jälkimmäiseenkin rullahiihto sopii myös hyvin.
Nyt kun talvihiihtokausi on kääntymässä kevääseen niin itseään lainaten täytyy todeta että tuota ekaa on tullut kiinnitettyä huomiota mutta varsinaiseksi talven teemaksi on noussut huonomman kuokkapuolen eli meikäläiselle oikean kehittäminen. Se on ollut yllättävän haastavaa ;) Tasuria ehtii varmaan lykkiä sitten kun kelit muuttuu jäisemmäksi. Nyt on tullut nautittua parhaimmista keleistä vuosikausiin. Myös penkkiurheilu on näytellyt melkoista osaa talven ohjelmassa. Ensi viikolla pääsee kokeilemaan onko Kalajoen ladut lyönnissä ja loppuviikosta sitten nokka kohti Syotettä :)

Re: Rullahiihtäjän talviharjoittelu

Kirjoittaja Matti » 07 Helmi 2018, 20:27

Tällä viikolla ohjelmassa muutamana päivänä hiihtelyä Vuokatissa. Pakkasta oli 15-20 raatia joten otin ihan iisisti ja vetelin pääasiassa kevyitä latuja. Eilen oli tosin hiukan leudompaa ja vauhtiakin löytyi sitte aivan erilailla. Vuokatissa on vain mukavaa :)
Sieppaa.JPG
Sieppaa.JPG (55.97 KiB) Katsottu 1168 kertaa

Ylös