Seinäjoen seutu

Matti
Viestit: 78
Liittynyt: 19 Syys 2017, 22:51

Seinäjoen seutu

Viesti Kirjoittaja Matti » 21 Loka 2017, 15:58

Tännekin kaivattaisiin rullarataa. Itse hiihdän sattuneesta syystä pääosin vähän yli 6 km mittaista Rengonharjuntietä eestaas. Huonoa siinä on se että mäkiä ei ole, hyvää uusi asfaltti ja suht. vähäinen liikenne. Rullahiihtäjiä liikkuu myös Östermyrankadun mäessä keskussairaalan ja Pruukinrannan messualueen välissä. Peräseinäjoen Riskunmäestä menee rauhallinen pyörätie Pjoen keskustaan asti, se on juuri ja juuri hiihdettävässä kunnossa.

Matti
Viestit: 78
Liittynyt: 19 Syys 2017, 22:51

Re: Seinäjoen seutu

Viesti Kirjoittaja Matti » 25 Huhti 2018, 17:53

Seinäjoen tilanne on kyllä kehno ajatellen vaikka kovemmin treenaavia nuoria. Kunnon rullahiihtopaikkoja ei vain ole. Jalasjärven uusi rata on tietysti hyvä apu ja hatunnosto sinne sen aikaansaannosta, mutta se on kuitenkin toisella paikkakunnalla. Siihen nähden että Sjoella toimii jäsenmäärältään maan suurin ampumahiihtoseura niin luulisi että ampumaradan lenkillä noin 1,5 km matkalla olisi jo asfaltti. Siihen kun tekisi itäpuolen loivaan nousuun pari nyppylää niin siitä saisi ihan kelpo rullalenkin. Tosin paikallista mopo- ja auto sekä mopoautoporukkaa voisi olla vaikea pitää pois radalta.

Matti
Viestit: 78
Liittynyt: 19 Syys 2017, 22:51

Re: Seinäjoen seutu

Viesti Kirjoittaja Matti » 30 Touko 2018, 17:36

Alkaahan niitä reittejä löytyä myös sjoelta :)
Joupista Ilmajoelle Ahonkylään pääsee koko matkan sujuvasti pyörätietä ja lenkkiä voi jatkaa kiertämällä Ahonkylässä. Jos jättää auton vaikka Alakylän Salen pihaan niin Ahonkylään tulee n. 6 km matka suuntaansa ettei tartte aivan kilometrin väylää hiihtää eestaas. Auton voi myös jättää levähdyspaikoille joka googlemapsissa nimellä Tuomikylän p-alue niin siitä voi mennä molempiin suuntiin ja välillä ottaa nestettä autosta. Tässä kohtaa on myös ihan reipas mäki, meikäläiselle ainakin varsin riittävä laskettavaksi ja kuntoilijalle ylämäkiharjoitteluun sopiva.

Matti
Viestit: 78
Liittynyt: 19 Syys 2017, 22:51

Re: Seinäjoen seutu

Viesti Kirjoittaja Matti » 22 Kesä 2018, 15:50

Jatketaanpas tätä monologia sjoen alueelta. Tällainen pätkä löytyi, Kasperin alueelta Vuoritietä ohitustielle päin tästä löytyy muutama kilometri uutta pyörätietä aina lähes ohitustielle asti. Jos jatkaa Vuoritien aina Ruukintien ympyrään asti niin matkaa suuntaansa tulee yli 6 km. Mukavempi on kuitenkin hiihdellä rauhallista uutta osuutta asuntoalueelta lähtien. Reitti on helppo, vain yksi loivahko mäki lähellä ohitustietä joten siinä mielessä sopii aloittelevallekin hiihtäjälle. Kovempi vetäjä voi sitten tehdä vaikka vauhtikestävyysharjoittelua. Paikka on hyvin rauhallinen, mistä ite tykkään, ainoastaan pääradan Pendoliinot kiihdyttelee siinä vieressä etelään ja jarruttelee toiseen suuntaan asemalle. Siinä voi vaikka yrittää pysyä perässä ;)

Vastaa Viestiin