Rullahiihtosauvat

Kokemuksien vaihtoa ja vinkkejä välineistä
Matti
Viestit: 76
Liittynyt: 19 Syys 2017, 22:51

Rullahiihtosauvat

Viesti Kirjoittaja Matti » 22 Kesä 2018, 15:39

On tullut hiihdettyä nyt pari kesää Exelin Centra XP-45 sauvoilla, siis nimenomaan luistelutyylillä. Tuli silloin aikanaan ne hankittua kun kiinnosti tuo Suspension Tip joustopiikki ja ko. malli oli ainoa asioimassani liikkeessä ainoa sopiva. Aika nopeasti huomasi kuitenkin että sauvojen paino ( tuosta äkkiä punnittuna 270 g kpl ) on vähän liikaa ja merkittävästi enemmän kuin talvella käyttämissäni sauvoissa. Nyt foorumi sai testiin Exelin Spectra XP-70 sauvat jotka ovat selvästi kevyemmät ja tuntuivat heti paremmilta. Rytmitys oli helpompaa kun ei tarvinnut kannatella sauvaa samalla lailla ja heilahdus "swingi" tuli paremmin kohdilleen.
Seuraavaksi on tarkoitus ottaa testiin Swixin suosiollisella avustuksella Quantum One sauvat joiden kanssa mennäänkin sitten aivan eri tasolle keveydessä. Mielenkiintoista on myös nyt nähdä millainen vaikutus Suspension Tipillä on ollut jouston vaimennuksessa ja suhteellisen painavan jousto-osan puuttuminen myös vaikuttanee aikalailla sauvan liikkeeseen. Tavoitteena olisi vihdoin pystyä käyttämään saman tyypin sauvoja sekä kesällä että talvella ja uskoisin että Quantum One tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden.

BGE

Re: Rullahiihtosauvat

Viesti Kirjoittaja BGE » 03 Heinä 2018, 07:25

Mulla seuraava kombo ja hyväksi havaitttu: staffanstavin kahvat ja jotkut jäykät one wayt. SS-iskarin paino tulee sauvan yläpäähän, joten ei haittaa swingiä. Lisäksi rexin sommat, jotka kätevä vaihtaa vaikka matkalla haverin tullen 👍

Janatuinen
Viestit: 2
Liittynyt: 02 Heinä 2018, 18:22

Re: Rullahiihtosauvat

Viesti Kirjoittaja Janatuinen » 03 Heinä 2018, 18:22

Sauvojen hihnojen kanssa kesäisin ongelmia. Rakkoja pukkaa kämmeniin ilman hanskoja ja hanskojen kanssa. Sauvoina ollut Rex Wizard sekä OW :n eri sauvat. Löytyykö kokemuksia hyvistä hihnoista? Ow:n reunasauma hankaa aina samaan kohtaan ja olen yrittänyt säätää hihnoja niin hyvin kuin mahdollista. Ongelma ei ole poistunut. Talvella ei ongelmia.

Creator
Viestit: 14
Liittynyt: 22 Marras 2017, 21:31

Re: Rullahiihtosauvat

Viesti Kirjoittaja Creator » 04 Heinä 2018, 09:36

Samanmoisia kokemuksia ainakin OW:n Mag Point hihnoista. Exelin Fusion Strap on ollut ainakin hyvin käteen muotoutuva hihna mutta kuitenkin tukeva. Voisiko jopa sopia Rexin sauvoihin ?

Vastaa Viestiin